Investeren in vastgoed; belastingvoordeel en meerwaarde

Investeren in onroerend goed levert natuurlijk meerdere voordelen op. Wanneer u besluit te gaan investeren in vastgoed, dan weet u zeker dat u meer voordeel geniet dan wanneer u uw vermogen op een spaarrekening laat staan. Banken hebben de spaarrenten zo extreem verlaagd dat het eigenlijk niet meer de moeite is om te sparen. Wanneer u 100.000 euro op een spaarrekening heeft staan, dan mag u van geluk spreken als u aan het einde van het jaar 200 euro aan rente krijgt bijgeschreven. Het spreekt voor zich dat u uw kapitaal wilt laten groeien, zeker wanneer u uit wilt kunnen kijken naar een aangenaam pensioen. Investeren in onroerend goed is dan een goede optie.

Extra inkomen door belastingvoordeel

U kunt profiteren van een aanzienlijk belastingvoordeel wanneer u kiest voor investeren in vastgoed in plaats van voor pensioensparen. Het is namelijk zo dat u aan de belasting dient te betalen wanneer u uw vermogen op een spaarrekening heeft staan of wanneer u aan pensioensparen doet. Als u onroerend goed privé koopt, dan hoeft u de huuropbrengsten niet op te geven aan de belastingdienst. Verkoopt u het onroerend goed vervolgens? Dit wordt belast in box 3, de box die geldt voor onder meer sparen, dividend en tweede woningen. In deze box geldt een vast heffingsvrij vermogen, dus ook voor spaargeld, maar huurinkomsten hoeft u aan de belastingdienst niet aan te geven in box 3. Dit levert dus voordeel op.

Makkelijk meerwaarde creëren

Natuurlijk is er nog iets wat u met sparen niet kunt, maar wat u wel kunt wanneer u gaat investeren in vastgoed. We hebben het dan over het creëren van meerwaarde. Het is mogelijk om uw eigen bezit in te zetten voor het creëren van meerwaarde. U investeert in een woning en vervolgens gebruikt u uw bezit om de keuken uit te bouwen en te vernieuwen, om een zwembad in de tuin aan te laten leggen, om een dakkapel te realiseren of een stenen garage aan te laten bouwen aan de zijkant van de woning. Dit zijn slechts mogelijkheden. Deze veranderingen aan de woning zorgen voor een stijging van de waarde van de woning.

Meer inkomen door waardevermeerdering

Waardevermeerdering biedt natuurlijk op de eerste plaats voordeel doordat de woning waarin u heeft geïnvesteerd een aanzienlijk grotere waarde heeft dan op het moment dat u het kocht. Daarnaast is het zo dat de verbeteringen aan de woning ervoor zorgen dat u meer huur kunt vragen aan de huurder(s) van de woning. Ditzelfde geldt uiteraard wanneer u besluit te investeren in een bedrijfspand en hieraan verbeteringen realiseert.

contact

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie